Om oss
Smerteakademiet tilhører nettverksgruppen av tidligere studenter ved Tverrprofesjonell videreutdanning i smerte (TViS) ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og Avdeling for smertebehandling ved Oslo universitetssykehus (OUS).
Medlemmene i nettverksgruppen har bakgrunn fra ulike helseprofesjoner, og tilbyr undervisning innen smerte og smertebehandling. Vårt formål er å øke fokuset på smerte og smertebehandling gjennom å styrke det tverrprofesjonelle samarbeidet, formidle et bredere perspektiv innen smertebehandling, spre kunnskap om smerte og bidra til økt forståelse for smertefaget.
Silje Christine Mjøs
Fysioterapeut og akupunktør
Silje Christine Mjøs har en bachelorgrad i Akupunktur fra Norges Helsehøyskole, og har studert fysioterapi ved OsloMet – hvor hun skrev bacheloroppgave om fysioterapeuters erfaring med smerteundervisning. Hun er videreutdannet i helse, ernæring og kosthold ved NKI Nettstudier, og fullførte TViS-utdanningen ved USN i 2015. Hun studerer for tiden master i klinisk helsearbeid - sammensatte helsetilstander.
Silje jobber som avtalefysioterapeut ved Vestby fysikalske institutt. Her møter hun en veldig variert pasientrgruppe med akutte, langvarige og kreftrelatere smerter. Hun er spesielt opptatt av ikke-medikamentell behandling av langvarig smerte, og av smerteundervisning til pasienter og helsepersonell.
Beathe Tegnander
Intensivsykepleier
Beathe Tegnander er intensivsykepleier fra Nord universitet i Bodø. Hun har gjennomført TViS-utdanningen ved USN, og er utdannet medisinsk akupunktør ved Norsk Forening for Medisinsk Akupunktur.
Beathe har tolv års erfaring som intensivsykepleier fra hjerteovervåkningen ved Nordlandssykehuset i Bodø. Hun har de siste ni årene jobbet som spesialsykepleier i enhet for smerte i tverrprofesjonelt team, med pasienter med langvarig smerteproblem. Hun er også del av palliativt team, med pasienter med alvorlig og uhelbredelig sykdom. Beathe har lang klinisk erfaring i fagfeltet smerte og underviser i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten innen smertebehandling og symptomlindring. Hun er styremedlem i Sykepleierforbundets Landsgruppe for Intensivsykepleiere i Nordland, og ble medlem i TViS nettverksgruppe i 2016.
Kine Foldøy
Fysioterapeut
Kine Foldøy er en erfaren fysioterapeut ved Nemus Lillestrøm, hvor hun arbeider med pasienter i alle aldre som opplever ulike typer smerteproblematikk. Klinisk er hun involvert i behandling av både akutte og langvarige smerter. Som fysioterapeut for Fjellhamar håndballag har hun hovedansvaret for oppfølging av akutte smerter, mens hun på klinikken jobber tett med personer som har langvarige smerter, i samarbeid med smertelege og psykomotorisk fysioterapeut.
Utdannelsesmessig har Kine en fysioterapeututdanning fra Oslo Metropolitan University (OsloMet). Videre har hun spesialisert seg innen tverrprofesjonell smertebehandling gjennom videreutdanning ved Universitetet i Sørøst Norge. For å styrke sin kompetanse ytterligere, påbegynner hun nå en masterutdanning i helsevitenskap med spesialisering i rehabilitering og habilitering ved OsloMet.
Karianne Pettersen Hoel
Sykepleier
Karianne er utdannet sykepleier ved Høgskolen i Gjøvik. Hun fullførte TViS-videreutdanning ved USN i 2015, og deretter videreutdanning i pårørendearbeid i lindrende behandling ved Høgskolen i Hedmark i 2016.
Karianne studerer for tiden master i klinisk helsearbeid, sammensatt helsetilstander, ved USN. Hun er ansatt i hjemmetjenesten i Ringsaker kommune.
Smerte hos eldre er et hovedinteresseområde. Karianne mener god kartlegging gir økt fokus på riktig behandling til denne pasientgruppen, og at tverrfaglig samarbeid er nødvendig for å oppnå god smertelindring.
Lars Petter Granan
Fysikalsk medisiner
Lars-Petter Granan er utdannet lege og PhD ved Universitetet i Oslo. Spesialistutdannelsen sin har han innenfor fysikalsk medisin og rehabilitering. Han har jobbet med alt fra toppidrettsutøvere som tidligere landslagslege i alpint, til de vanligste folkesykdommene fra bevegelsesapparatet som rygg- og nakkeplager. For tiden er det kliniske hovedfokuset på langvarige smertetilstander av ukjent årsak, postoperative smertetilstander primært i bevegelsesapparatet og langvarige smertetilstander etter hodeskade.
Granan har også en stilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Der har han blant annet delt ansvar for Tverrprofesjonell videreutdanning i smertebehandling. Han holder introduksjonskurs i medisinsk kunnskapshåndtering og metode på masternivå ved USN. For tiden er han frikjøpt i 60 % fra sin stilling ved Avdeling for smertebehandling for å jobbe med arkitektur og design av kliniske systemer i Helse Sør-Øst.
Cathrine Mørk Sætre
Sykepleier
Cathrine M. Sætre er utdannet sykepleier fra Lovisenberg Diakonale Høgskole. Hun fullførte TViS-utdanningen ved USN i 2015. Cathrine har for det meste jobbet i kommunehelsetjenesten, men har også erfaring fra spesialisthelsetjenesten. Hun brenner for symptom- og smertelindring innen palliasjon, og har tidligere hatt pre- og postoperativ smertebehandling som sentrale arbeidsområder.
I dag er Cathrine ansatt ved legevakt og KAD i Follo. Der behandler hun pasienter med akutte og langvarige smertetilstander. Cathrine er engasjert i undervisning, og har fokus på å øke kunnskapen om smerte i kommunene. Hun utarbeider undervisningsopplegg med fokus på smerte for ansatte i kommunehelsetjenesten.
Kjetil Liknes
Fagspesialist smerte og Medisinsk laserterapeut
Kjetil jobber som fagspesialist i smertebehandling og medisinsk laserterapeut hos Aktiv Helse i Hønefoss, et fysikalsk institutt. Klinisk jobber han med kartlegging, behandling, og oppfølging av pasienter med akutte/langvarige smerter.
Kjetil har pre-hospital utdanning fra Vestre Viken, bachelor psykologi med medisin grunnstudium fra Universitetet i Tromsø, fitness-emner fra Norges Idrettshøgkole, masteremner innen klinisk helsearbeid og sammensatte helsetilstander fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN), samt videreutdanning i smertebehandling fra USN.
Kjetil har tidligere jobbet med toppidrett, akuttpsykiatri og akuttmedisin. Innen forskning har han fasilitert til fotomedisinsk forskning hos AHUS og Jevnaker kommune, deltar i flere andre
forskningsprosjekter, og holder jevnlig foredrag for ulike foreninger.
Tone Marte Ljoså
Førsteamanuensis
Tone Marte Ljoså er smertesykepleier og førsteamanuensis. Hun har master i smertebehandling fra Bond University i Australia og doktorgrad innen temaet smerte og psoriasis ved Universitetet i Oslo. Ved ReKS jobber Ljoså 60 % som konsulent med ansvar for blant annet Tverrprofesjonell videreutdanning i smerte, samt et fagutviklingsprosjekt om oppfølging av pasienter som behandles med smertestillende medikamenter.
Ljoså jobber som førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge. Tidligere har hun jobbet ti år deltid i akuttsmerteteamet ved Oslo universitetssykehus. Innen forskning har Ljoså erfaring med kvantitative og kvalitative studier innen smerte og hudsykdom, sårsmerte, opplevelse av urettferdighet, samt oversettelse og validering av spørreskjema.
Ingrid Debes
Fysioterapeut
Ingrid Debes er profesjonsbachelor i fysioterapi fra Fysioterapeutskolen i København. Hun jobber ved rehabiliteringsavdelingen på Skien Helsehus, og har lang erfaring med rehabilitering av voksne og eldre.
Ingrid har tidligere jobbet som fysioterapeut i kommunal og privat regi i København, og i treningsbransjen som PT og instruktør.
Ingrid har tatt videreutdanning i Fysioterapi for eldre personer (2014), videreutdanning i Coaching og veiledning (2018), og fullførte videreutdanningen i Tverrprofesjonell smertebehandling i 2021. Hun studerer for tiden Master i klinisk helsearbeid - sammensatte helsetilstander - ved USN, og tok TVIS-utdanningen som valgemne.
Ingrid er spesielt opptatt av kartlegging og behandling av eldre personer med smertetilstander, og ønsker å bidra til å øke kompetansen på dette området.
Marie Bjørnstad
Sykepleier
Marie Mjeltevik Bjørnstad arbeider som sykepleier ved kommunal akutt døgnenhet (KAD). Hun var ferdig utdannet sykepleier i 2017 ved USN. Fra 2019-2020 tok hun tverrfaglig videreutdanning i smertebehandling. Deretter fullførte hun en mastergrad i klinisk helsearbeid, sammensatte helsetilstander i 2024. I masteroppgaven skrev hun om smertebehandling hos eldre pasienter, inkludert medikamentell behandling, kartlegging og overføring.
Marie har hovedsakelig erfaring med behandling av akutte smerter, men også langvarige og kreftrelaterte smerter på kommunalt nivå, spesielt hos eldre. I tillegg til arbeid i avdeling jobber hun med kvalitetssikring og deling av kunnskap. Herunder å lage prosedyrer, skrive artikler og holde internundervisning.